Andalusien lockar med härligt klimat och vacker natur

22 oktober 2019 admin

Andalusien sträcker sig över ett stort område i södra Spanien och dess natur är fantastisk att få uppleva. Man får en fin blandning av varma dagar på stranden och snöklädda berg i Sierra Nevada med möjlighet till utförsåkning under vintertid. Klimatet är betydligt bättre än i Sverige under vintern med 15-20 grader, och sommartid bjuds det på 25-30 grader. Så långresor till Andalusien är toppen att åka på om man vill fly kylan i Sverige under vinterhalvåret. Förutom vacker natur har Andalusien ett fantastiskt kök med havets läckerheter och Andalusiens sherry är en mycket uppskattad dryck.

 

Vandra i pilgrimernas fotspår

Är man en aktiv resenär vad gäller långresor så är vandring en fantastisk möjlighet till att upptäcka nya platser och man får många härliga möten med människor. Vill man vandra i pilgrimernas fotspår så är Camino de Santiago en mycket fin vandring att genomföra. Man kan starta på många platser runt om i Spanien och Andalusien är en av dem, vandringen avslutas i Santiagos katedral. Det är en pilgrimsvandring och man hedrar helgonet Jakob. Under vandringen så finner man många platser att övernatta på och restauranger utmed vägen har billiga pilgrims-menyer. 

Se och göra i Andalusien

Det finns en stor variation av aktiviteter på en långresa i Andalusien. Vandring och nedförsåkning i bergsområdet Sierra Nevada är mycket uppskattat. Vill man ha mer av ett strandliv så finns det många stränder att välja på, en fin strand är Playa de Maro som ligger nära orten Nerja. Är man ute efter mer äventyrliga aktiviteter så passar det fint med en tur till Gibraltar där det ett populärt ställe att vindsurfa. Ett tips är att hyra en bil för dagen och köra dit man känner för. Kanske hittar man en undangömd skatt där man kan sitta ned och ta en sangria och bara njuta en stund. 

Fler nyheter