Prisvärt att bo på hostel

21 oktober 2019 admin

Det är härligt att komma iväg på semester och kan man dessutom göra det till ett bra pris känns det ännu bättre! Att bo på vandrarhem, eller hostel som det också kallas, är ett sätt att bo billigare än på hotell. Rummen är enklare än på hotell och standarden kan skilja mycket mellan olika hostel. Men även om det är en enkel standard kan det vara väl så mysigt och för de flesta är det viktigaste ändå att det är rent och fräscht. På nätet kan man många gånger se bilder på rummen innan bokning.

 

 

Utmärkt läge till lägre kostnad

 

Många hostel i storstäder har ett centralt läge och man kan därigenom bo bra mycket billigare än på ett hotell med samma läge. Rummen är många gånger flerbäddsrum, men långt ifrån alltid. Det kan finnas enkelrum, dubbelrum, familjerum eller flerbäddsrum. Alla kan hitta något som passar, oavsett om man reser ensam eller i ett större sällskap. På vissa ställen delar man rum med andra man inte känner och då är priset förstås ännu lägre. Vandrarhem är en vanlig företeelse runt om i världen och det finns många i Sverige. Det kan vara alltifrån rum i flerbostadshus till fjällstugor.

 

Som hotell, fast ändå inte

 

Ibland ingår lakan, men inte alltid. Samma sak med handdukar. På många hostel kan man hyra lakan och handdukar mot en extrakostnad, vilket kan underlätta om man vill begränsa sin packning. Till skillnad från ett vanligt hotell är det långt ifrån säkert att rummet har egen toalett eller dusch. Många gånger finns wc och badrum istället separat och delas med fler gäster. På vissa ställen finns gemensamhetsrum och kök att använda under vistelsen. För den som är intresserad av ett så kallat family room hostel in Stockholm kan man hitta det här: https://www.3crown.se/room/family-room/.

Fler nyheter