Semestra i stuga

21 april 2020 jonas_olsson

När semestern nalkas börjar många planera vad man då ska hitta på. En resa och hotellvistelse kanske? Hotell i all ära, men att bo i en semesterstuga är faktiskt så mycket mysigare. Är man social kan man hyra en storstuga och ta med hela släkten eller alla vänner, eller både och, och bo tillsammans. Om man inte alls känner för att vara social, kan man istället hyra en mindre stuga bara för lilla familjen, eller kanske bo där helt själv? Ja, möjligheterna är många med semesterstugor då de finns i så många olika storlekar.

 

Skillnaden på hotell och stuga

När man bor på hotell är det vanligt att man gör det för att man semestrar i en storstad. Där pulserar citylivet och det finns mycket nytt att hela tiden upptäcka. Vilket såklart är trevligt, men man kommer sällan till den där riktiga avslappningen som man behöver under semestern. Semesterstugor ligger ofta en bit utanför stan, ofta ute på landet i naturskön miljö. En miljö som ofta är stressreducerande och välgörande för själen. Där kan man koppla av och koppla bort. Där kan man finna lugn och avslappning. Där får man vila för ständigt nya intryck. Där kan man verkligen göra det som kroppen och knoppen så innerligt behöver under semestern – bara vara.

 

 

Stuga och spa samtidigt

Att bo i en stuga kan ofta vara ett billigare alternativ än exempelvis hotell, och därmed ofta även enklare gällande servicen. Men, det måste ändå inte kännas “enkelt”. Det går nämligen att lyxa till det med andra saker. På en del ställen finns till exempel relax- och spaavdelning. Att boka en semesterstuga med spapaket är kanske en riktigt bra kombination. Enkelheten och mysfaktorn med stuga, men samtidigt ändå få den avslappnande lyxkänslan av ett spa – som på hotell. Ja, det låter ju verkligen som den perfekta kombon.

Fler nyheter